Search
Close this search box.
Prater Viena

City Break la Viena, 10 atractii turistice pe care le-am vizitat!

Am petrecut recent câteva zile în frumoasa Viena, capitala Austriei, și am fost uimită de toate atractiile turistice pe care acest oraș le oferă. Viena este un oraș istoric, cu o cultură bogată, iar peisajele sale sunt de-a dreptul spectaculoase. Am calatorit impreuna cu familia, copilul avand 6 ani, astfel ca am inclus in programul nostru activitati atractive pentru cei mai mici calatori! În această călătorie am descoperit multe locuri interesante, așa că voi încerca să vă prezint o parte din locurile pe care le-am vizitat in city break-ul din Viena.

1.      Muzeul Tehnic.

Prima oprire a fost la Muzeul Tehnic și am fost impresionata de gama sa largă de colecții și activități. Copiilor le-a placut foarte mult vizita la acest muzeu! Muzeul este situat în cartierul Penzing, în vestul orașului, și este ușor accesibil cu metroul sau cu tramvaiul. Odată ajunsi acolo, am fost imediat cucerita de clădirea istorică a muzeului, care a fost construită în stil neobaroc în 1918.

Colecțiile muzeului sunt împărțite în patru secțiuni principale: transport, energie, comunicare și tehnologia de producție. Fiecare secțiune este prezentată prin intermediul unor expuneri fascinante, care sunt prezentate într-un mod interactiv și captivant astfel incat permit copiilor sa invete prin joaca.

Am fost impresionata de colecția de avioane, care includea modele vechi din Primul Război Mondial și din Al Doilea Război Mondial, precum și modele mai recente, cum ar fi avioanele de pasageri moderne. De asemenea, am avut ocazia să văd o colecție fascinantă de vehicule cu tracțiune animală, inclusiv căruțe și trăsuri, care ilustrau modul în care oamenii se deplasau în trecut. Odată ce am terminat cu secțiunea de transport, am vizitat secțiunea de energie, care a oferit o privire în istoria producției și utilizării energiei. Aici, am văzut diverse mașini cu abur și turbine care au fost utilizate pentru generarea de energie electrică și termică.

2.   Palatul Schönbrunn.

 Acesta este unul dintre cele mai mari și mai frumoase castele din Europa, cu grădini și parcuri imense. Copiii pot explora grădinile, pot merge cu trenul, pot vizita muzeele și pot învăța despre istoria locului. În plus, castelul are o mulțime de restaurante și cafenele pentru a lua o gustare sau o masă.  Noua ne-a placut foarte mult zona Labirintului!

3.    Catedrala Sfântul Ștefan.

Această catedrală este unul dintre cele mai importante monumente din Viena și este situată în inima orașului. Cu o arhitectură gotică impresionantă, Catedrala Sfântul Ștefan este un loc ideal pentru cei pasionați de istorie și arhitectură.

Catedrala are turnuri înalte și un interior impresionant, care poate captiva atenția copiilor. De asemenea, catedrala găzduiește diverse expoziții și concerte, care sunt potrivite pentru toate vârstele.

4. Muzeul de Istorie Naturală.

Acest muzeu este unul dintre cele mai vechi din lume și găzduiește o colecție vastă de fosile, roci și alte obiecte din lumea naturală. De asemenea, aici puteți admira celebrele diamante ale lui Maximilian.

 

5. Turnul Dunării.

Turnul Dunării din Viena este o atracție turistică populară și impresionantă, care oferă o priveliște spectaculoasă asupra orașului și râului Dunăre, a fost una dintre cele mai fascinante experiențe pe care le-am avut în oraș.

Turnul Dunării a fost construit între anii 1962 și 1964, fiind cel mai înalt turn din Austria la momentul respectiv. În prezent, turnul măsoară 252 de metri înălțime și este un punct de referință important al orașului Viena. Acesta este situat în cartierul Donaustadt, în partea de est a orașului, și poate fi ușor accesat cu transportul public.

La sosirea noastră, am achiziționat biletele pentru ascensor și am început să urcăm cele 35 de etaje ale turnului. Ascensorul a fost foarte rapid și am ajuns la etajul de observație în mai puțin de un minut. De aici, am avut o priveliște spectaculoasă asupra orașului Viena, cu vedere spre Palatul Schönbrunn și Piața Stephansplatz.

6.    Parcul Prater.

Dacă sunteți în căutarea unui loc plin de distracții și aventură, Parcul Prater este cu siguranță destinația ideală. Parcul Prater este situat în districtul Leopoldstadt și este unul dintre cele mai vechi parcuri de distracții din lume. Acesta datează din secolul al XVIII-lea și este cunoscut pentru atracțiile sale de divertisment, inclusiv roata panoramică Wiener Riesenrad și parcul de distracții cu o varietate de jocuri și activități.

Roata panoramică Wiener Riesenrad este cu siguranță cea mai faimoasă atracție din parc și, de asemenea, una dintre cele mai importante atracții turistice din Viena. Aceasta a fost construită în 1897 și are o înălțime de 65 de metri, oferind o vedere panoramica impresionanta asupra orasului. Am urcat în vârful roții și am avut ocazia să admir panorama pitorească a orașului, inclusiv Catedrala Sfântul Ștefan și Palatul Schönbrunn.

În plus, parcul de distracții din Parcul Prater oferă o gamă largă de jocuri și activități pentru toate vârstele. De la caruseluri tradiționale la jocuri de realitate virtuală, parcul de distracții oferă o varietate de opțiuni pentru a vă distra și a vă testa abilitățile. Una dintre atracțiile preferate ale mele a fost rollercoaster-ul, care oferă o experiență deosebită și o adrenalină pentru toți vizitatorii.

În plus, parcul are o gamă largă de opțiuni de divertisment în aer liber, inclusiv terenuri de tenis, zone de picnic și terenuri de joacă pentru copii. Aș recomanda în special o plimbare în jurul lacului din parc, care oferă o oază de liniște și frumusețe naturală în mijlocul orașului agitat.

De asemenea, există o mulțime de opțiuni de mâncare și băuturi în Parcul Prater. Parcul are o varietate de restaurante și cafenele care oferă mâncăruri tradiționale austriece, inclusiv șnițele și brânzeturi delicioase.

În general, Parcul Prater este o destinație ideală pentru toți cei care călătoresc în Viena și caută o experiență de divertisment și aventură.

7. Grădina Zoologică Schönbrunn.

Această grădină zoologică este una dintre cele mai vechi din lume, fiind deschisă încă din 1752 și este situată în zona de vest a orașului, în districtul Hietzing.

Grădina Zoologică din Viena este acasă pentru aproximativ 700 de specii de animale, inclusiv specii rare și amenințate. În total, există peste 8.000 de animale în grădină, inclusiv elefanți, lei, tigri, urși polari și multe altele. În timpul vizitei mele, am petrecut o zi întreagă explorând grădina și am fost impresionata de cât de bine sunt îngrijite animalele și de calitatea mediului în care trăiesc.

O atracție populară este zona de animale africane, unde puteți vedea animale mari cum ar fi elefanți și rinoceri, dar și alte animale mai mici, cum ar fi maimuțe și reptile. Am fost impresionata de cât de bine erau îngrijite aceste animale și de cât de aproape puteam ajunge de ele. Unele zone au inclus și programe de hrănire și spectacole de dresaj, care au fost foarte interesante.

Un alt punct de atracție este zona de animale alpine, care este deosebit de impresionantă. Aici puteți vedea animale precum vulturi, păsări de pradă și capre de munte. În plus, există o zonă specială pentru copii, unde aceștia pot interacționa cu animale mici.

De asemenea, grădina zoologică are și o zona acvatica, Aqua Terra Zoo, unde se pot vedea mai multe specii de animale acvatice, inclusiv rechini și crocodili.

Pe lângă toate aceste atracții, grădina zoologică are și o cafenea și mai multe restaurante, unde puteți lua o pauză și să savurați o masă delicioasă.

8.   Palatul Hofburg.

 Acest palat a fost reședința imperială timp de secole și este acum unul dintre cele mai importante muzee din Austria.

9.   Opera de Stat din Viena.

Arhitectura clădirii este asemenea impresionantă, cu o fațadă în stil neo-renascentist. Această operă este una dintre cele mai importante din lume și găzduiește unele dintre cele mai bune spectacole de operă din Europa. Viena are o bogată moștenire muzicală, iar orașul găzduiește unii dintre cei mai faimoși compozitori din istorie, inclusiv Mozart, Beethoven și Strauss.

10.   Haus des Meeres. 

 

Când am ajuns la Haus des Meeres, am fost uimita de dimensiunile sale impresionante. Edificiul în sine este un turn de apă vechi de 70 de metri, construit în anii 1940 pentru a stoca apă în timpul celui de-al doilea război mondial. Acum, este o atracție turistică populară, care a fost renovată și modernizată pentru a găzdui o gamă largă de animale și viețuitoare subacvatice.

Începând cu parterul, am început să explorăm diferitele secțiuni ale acvariului. Prima secțiune pe care am vizitat-o a fost numită “Reef Sharks”. Această secțiune a prezentat o varietate impresionantă de specii de rechini și am avut ocazia să vedem cum înoată acești prădători uimitori într-un habitat care le-a fost recreat în mod natural.

În secțiunea următoare, am avut ocazia să vedem “Amazonia”, o zonă care reproduce habitatul natural al pădurii tropicale. Aici am putut vedea crocodili, șerpi și alte viețuitoare exotice. Secțiunea a fost foarte bine amenajată, cu o mulțime de vegetație luxuriantă și cascăde care au adăugat o notă de autenticitate. După ce am explorat secțiunile “Reef Sharks”, “Amazonia” și “Tropical Ocean”, am mers la etajele superioare ale acvariului, unde am avut ocazia să vedem mai multe viețuitoare terestre și să învățăm mai multe despre conservarea vieții sălbatice.

Copiilor le-a placut foarte mult vizita la acvariu!

Unde am stat si cu ce am calatorit pana la Viena!

Cel mai rapid mijloc de a calatori din Bucuresti la Viena este avionul, noi am zburat cu Austrian Airlines. Au un orar de zbor foarte bun, si am prins o oferta mai avantajoasa fata de Ryanair.

Pentru transfer de la aeroport la hotel, am apelat la cei de la conectotransfers.com, si am calatorit foarte confortabil. Au masini noi, curate, bine intretinute, iar soferul ne-a asteptat la iesirea din aeroport. Fiind impreuna cu copiii, pentru noi a fost cea mai la indemana varianta de transfer catre oras. Transferul a durat aproximativ 25 minute.

Am stat la hotelul Ibis Mariahilf, locatia acestui hotel fiind foarte convenabila pentru noi. Statiile de metrou/tramvai fiind la aproximativ 5 minute de hotel. Pentru mai multe detalii legate de acest hotel, puteti arunca o privire pe booking.com.

Viena a fost un loc perfect pentru a petrece câteva zile relaxante și linistite in aceasta primavara!

Daca ti-a placut acest articol, spune-le si prietenilor tai despre el:

Cauta Hotel
Booking.com
Favorite
Recomandari zboruri
Exploreaza