Search
Close this search box.

Ce sa vizitezi in Valencia, atractiile turistice pe care le-am vazut impreuna cu copiii!

Valencia este un oraș plin de culoare și cultură, situat pe coasta estică a Spaniei. Este cunoscut pentru arhitectura sa impresionantă, plajele de nisip fin și bucătăria mediteraneană delicioasă. Am petrecut o săptămână în acest oraș frumos și am avut ocazia să descoperim multe locuri interesante și să experimentăm cultura locală.

Un oraș minunat pentru a călători în familie cu copiii. Aici puteți găsi multe atracții și activități pentru a vă bucura împreună cu cei mici. În acest articol, vă voi împărtăși cele mai bune locuri pe care le puteți vizita în Valencia împreună cu copiii.

Am ajuns în Valencia cu un zbor direct (WizzAir) de la aeroportul nostru din București. Aeroportul din Valencia este situat la aproximativ 8 km de centrul orașului și există mai multe opțiuni de transport disponibile. Noi am ales să folosim serviciul de transfer privat, deoarece aveam multe bagaje și copiii erau obosiți după zbor. A fost o opțiune convenabilă și sigură, iar șoferul a fost foarte amabil și ne-a ajutat să ne instalăm în mașină.

 

Odata ajunsi, ne-am cazat la un hotel din cartierul Camins Al Grau, pentru a fi aproape de Orasul Artelor si al Stintelor, dar si de plaja. Am început explorarea orașului cu vizitarea centrului istoric, care este plin de clădiri frumoase și străzi înguste cu cafenele și restaurante.

Centrul vechi al orașului Valencia este împărțit în mai multe cartiere, fiecare cu propria sa personalitate și farmec. Am trecut prin Cartierul Barrio del Carmen, care este considerat inima culturală a orașului. Aici am găsit numeroase cafenele și baruri, dar și magazine cu suveniruri și obiecte tradiționale. În plus, străzile înguste și pavate au creat o atmosferă autentică și plăcută pentru o plimbare.

Prima atracție pe care am vizitat-o in urmatoarea zi, a fost Ciutat de les Arts i les Ciencies, care este unul dintre cele mai cunoscute și impresionante obiective turistice din Valencia. Aici puteți vizita L’Oceanogràfic, cel mai mare acvariu din Europa, care găzduiește peste 45.000 de exemplare de animale marine, cum ar fi delfinii, rechini și balene. Puteți vizita, de asemenea, Hemisfèric, un planetariu imens, și Muzeul Științei, unde copiii pot învăța prin jocuri și experimente interactive.

Prima oprire din acea zi a fost la L’Oceanografic.

Clădirile acvariului au fost concepute pentru a fi integrate cu mediul marin înconjurător și să imite condițiile naturale ale habitatului maritim. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să ne plimbăm prin “Tunelul Submarin”, care este un tunel subacvatic lung de 70 de metri, unde puteam vedea rechini, pisici de mare și alte vietati marine, înotând deasupra noastră. Copiii erau entuziasmați și fericiti să vadă animalele marine atat de aproape.

Apoi am mers la spectacolul delfinilor, care a fost o experiență incredibilă. Delfinii sunt animale inteligente și jucăușe, iar spectacolul lor a fost impresionant. Copiii s-au bucurat să vadă delfinii sărind prin cercuri, și să înțeleagă mai multe despre aceste animale.

Următorul nostru popas a fost la “Antarctica”. Copiii au fost încântați să vadă pinguinii, să învețe despre habitatul lor natural și să vadă cum își petrec pinguinii timpul.

După aceea, am continuat să explorăm celelalte zone ale acvariului. Am văzut meduzele, care erau o atracție fascinantă, precum și alți pești și creaturi marine interesante.

În concluzie, L’Oceanografic Valencia este un acvariu impresionant și o atracție turistică excelentă pentru familii cu copii. Am avut o experiență de neuitat și ne-am bucurat să invatam despre animalele marine într-un mod interactiv și distractiv. Recomandăm cu drag să vizitați L’Oceanografic Valencia într-o excursie cu familia și cu siguranță veți avea parte de o experiență fantastică!

De aici, am plecat catre Science Museum!

Muzeul Științei Prince Felipe este un muzeu care îi încurajează pe copii să învețe lucruri noi despre stiinta si tehnologie, prin experimente și jocuri interactive.. Acest muzeu are o mulțime de exponate și activități care implică copiii în experimente distractive.

Una dintre secțiunile preferate ale copiilor noștri a fost galeria “Joc și mișcare”, unde au putut să se distreze și să învețe despre fizică și mișcare. Am încercat un traseu de aventură în care am trecut prin tuneluri și am sărit peste obstacole și am experimentat cu forța gravitațională într-un simulator de gravitație.

Am început turul nostru în muzeu prin explorarea galeriei Cosmos, unde am aflat multe despre spațiu și univers. Copiii au fost încântați să vadă modele ale diferitelor planete și sateliți și să înțeleagă diferențele dintre ele. Următoarea noastră oprire a fost galeria Earth, unde am învățat despre planeta noastră, clima și viața marină. Am învățat despre diferitele tipuri de roci și minerale și am experimentat cu cutremure și tsunamiuri într-un simulator de mișcare.

Muzeul are, de asemenea, o galerie dedicată tehnologiei și inovației, unde copiii au putut să experimenteze cu roboți, să construiască mașini și să învețe despre noile tehnologii care ne schimbă lumea.

Science Museum din Valencia a fost o experiență educativă și distractivă pentru întreaga familie. Copiii noștri au învățat multe lucruri noi și interesante despre lumea în care traim.

Urmatoarea zi a fost dedicata Bioparcului.

Bioparc Valencia este un parc zoologic care încurajează vizitatorii să înțeleagă și să respecte animalele sălbatice și habitatul lor natural. Acest parc este diferit de alte grădini zoologice, deoarece animalele sunt prezente într-un mediu cât mai apropiat de cel natural.

Am fost impresionați de cât de mult s-a lucrat pentru a crea un mediu cât mai natural pentru animale. De exemplu, grădinile au fost create pentru a imita habitatul natural al animalelor, iar turiștii se pot plimba prin zone care par să fie într-un safari real.

Copiii noștri au fost încântați să vadă animale precum lei, tigri, gorile și zebre, dar mai mult decât atât, au învățat despre ecosistemele și conservarea lor. În Bioparc, nu este doar despre a vedea animale în cuști, ci și despre a înțelege de ce este important să le protejăm habitatul și să le conservăm pentru viitor.

De asemenea, Bioparc are o zonă specială pentru copiii mici, numită “Kids Zone”, unde copiii sub 6 ani se pot juca și învăța în siguranță.

În plus, am fost impresionați de angajații parcului, care au fost foarte prietenoși și bine informați. Ne-au oferit informații utile despre animale și au răspuns cu răbdare la întrebările noastre. În concluzie, Bioparc Valencia este cu adevărat un parc zoologic inovator și minunat pentru familii cu copii, in care am avut o experiență de neuitat.

Ce altceva am mai vizitat in Valencia?

Catedrala din Valencia: Această catedrală gotică din secolul al XIII-lea este o atracție turistică importantă a orașului. Aici se află cupola Capilla del Santo Cáliz, care găzduiește Sfântul Potir – potirul despre care se spune că a fost folosit la Cina cea de Taina.

Parcul Turia: Acest parc este un loc minunat pentru o plimbare pe jos sau cu bicicleta. Parcul urmează traseul fostului rau Turia, care a fost deviat din cauza inundațiilor. Aici puteți găsi multe activități în aer liber, cum ar fi terenuri de sport, zone de joacă pentru copii și grădini.

Plaja Malvarrosa: Valencia are o plajă frumoasă de nisip care se intinde pe mai bine de 2 km, si este perfectă pentru a te relaxa și a te bucura de soare. Plaja este bine echipată, cu zone de joacă pentru copii si zone pentru sporturi nautice.

Mercat Central: Aceasta este una dintre cele mai mari și animate piețe din Europa, care vă va incanta cu aroma și culoarea alimentelor proaspete și delicioase. Când am intrat în clădire, am fost întâmpinați de mirosul proaspăt și de sunetul zgomotos al vânzătorilor care își promovează mărfurile. Am fost fascinați de varietatea de produse oferite aici, de la fructe și legume proaspete, până la carne, pește, brânzeturi, dulciuri și multe altele.

Un lucru care mi-a plăcut foarte mult a fost modul în care vânzătorii și clienții interacționau unii cu ceilalți. Toată lumea era prietenoasă și primirea a fost caldă și ospitalieră. Am încercat o varietate de fructe, precum căpșuni, rodii, mango și avocado, care erau absolut delicioase. Am cumpărat și o mulțime de mirodenii și ierburi, cum ar fi busuioc, rozmarin și mentă, pentru a le adăuga în rețetele noastre de gătit. De asemenea, am fost impresionata de varietatea de pește și fructe de mare proaspete oferite aici.

Una dintre experiențele culinare pe care nu trebuie să le ratezi în Valencia este paella. Acest fel de mâncare tradițional spaniol este preparat cu orez, legume, carne sau pește și este o adevărată delicatesă. Am încercat paella la mai multe restaurante din Valencia și am fost impresionata de gustul autentic și de porțiile generoase.

Acestea sunt doar câteva dintre atracțiile turistice pe care le puteți vizita în Valencia. Orașul are multe de oferit și vă va incanta cu peisajul, cultura și gastronomia sa. Cu siguranță m-am îndrăgostit de acest oraș și sper că voi avea ocazia să mă întorc în curând.

Daca ti-a placut acest articol, spune-le si prietenilor tai despre el:

Cauta Hotel
Booking.com
Favorite
Recomandari zboruri
Exploreaza